Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 2 december 2017

D66: vragen over financiering ijsbaan en zwembad

Op 12 juli is door Provinciale Staten van Drenthe besloten een bijdrage van € 5 miljoen toe te kennen voor het realiseren van een overdekte kunstijsbaan in de gemeente Hoogeveen. Beoogde locatie is aan de Vos van Steenwijklaan, waar nu ook de (niet-overdekte) ijsbaan ligt.

D66 is voorstander van bovenregionale (sport-)voorzieningen zoals de kunstijsbaan want wij willen graag ruimte bieden voor combinaties van sport, toerisme en recreatie. D66 is echter wel kritisch op en terughoudend met structurele investeringen.

Combinatie met zwembad

In november (en december) zijn berichten in de media verschenen over een mogelijke combinatie van een ijsbaan en een zwembad. Het huidige zwemcomplex De Dolfijn is sterk verouderd. Hoewel de plannen voor vervanging op dit moment uitgaan van 2022 biedt de combinatie met een ijsbaan voordelen als het gaat om energieverbruik. De combinatie is dus een pré als het om duurzaamheid gaat, waarvoor wij eerder gepleit hebben. Met name over het zwembad heeft de PvdA vragen gesteld.

Heldere verantwoording

Daarnaast roepen de berichten in de media bij D66 Hoogeveen vragen op over het proces en de voortgang. Zo lijkt ons de communicatie over het investeringsbedrag niet correct. En het voorlopig niet selecteren van een exploitant is volgens ons niet erg efficiënt. D66 Hoogeveen roept in deze op tot heldere verantwoording van de bedragen en de gemaakte keuzes.

 

Vragen IJsbaan-Zwembad

Bijlage A Artikel Dagblad van het Noorden 24 november 2017

Bijlage B Aanbestedingsplan

Bijlage C Planning realisatie kunstijsbaan Hoogeveen

Bijlage D Vragen PvdA