Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 december 2017

D66 Hoogeveen verheugd over stembureau op NS-station

Op 21 maart 2018 vindt de gemeenteraadsverkiezing plaats. D66 vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk Hoogeveners gaan stemmen. De partij denkt dat een stembureau op het station daaraan een bijdrage kan leveren. Eerder hebben wij daarvoor een motie opgesteld.

Vorige week heeft het college besloten dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 ook op het NS-station in Hoogeveen gestemd kan gaan worden. In navolging van vele andere steden, waaronder Assen en Meppel, kunnen de inwoners van de gemeente Hoogeveen hun reis gaan combineren met het uitbrengen van hun stem. Marin Rutgers van D66 Hoogeveen is enthousiast over het besluit: “Dit is drempelverlagend voor het stemmen. Een fantastische mogelijkheid voor forensen en studenten”.

In september nam D66 Hoogeveen het initiatief om een motie in te dienen met als doel het structureel mogelijk maken van stemmen in het station. De ChristenUnie en het PvdA steunden deze motie. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarop een onderzoek te doen naar de haalbaarheid van dit voorstel. Vorige week maakte zij bekend bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart, bij wijze van proef, een stembureau op het station te zullen vestigen. Indien de proef een succes blijkt, kan er alsnog besloten worden om structureel een stembureau op Station Hoogeveen te openen bij verkiezingen.