Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 4 februari 2018

D66 Hoogeveen: vragen over rondweg Hollandscheveld

D66 Hoogeveen vindt het belangrijk dat bewoners worden betrokken bij de plannen in hun leefomgeving. Bovendien moeten zij van de uitvoering zo min mogelijk last hebben. Is dat in Hollandscheveld voldoende gebeurd?

Binnenkort begint de Gemeente Hoogeveen met de aanleg van de rondweg om Hollandscheveld. Daarmee gaat een jarenlang gekoesterde wens van de Hollandscheveldse bewoners in vervulling. Bij de uitvoering heeft D66 echter wel een paar vragen.

Dat bij het vorderen van een project meer concrete informatie beschikbaar komt is logisch. Het verschil in beschikbare informatie tussen de inspraakronde in april 2017 en de presentatie tijdens de inloopavond in januari is echter wel heel opvallend. “In april 2017 vond ik die informatie met 3 A4-tjes eigenlijk al aan de magere kant” zegt Johannes Prakken (lid van de D66-fractie). “Toen werd alleen duidelijk waar de gemeente de weg zal aanleggen. En als ik kijk welke informatie nu beschikbaar is, kan je alleen maar concluderen dat het toen beter moest. Zo is de nieuwe rondweg niet bereikbaar vanaf de kruising Albartsweg-Langedijk. Dat had in april 2017 zeker bekend moeten zijn.”

Bijzonder is ook dat de rondweg voorlopig doodlopend dreigt te worden. De Gemeente Hoogeveen legt de aansluiting van de rondweg op de Riegshoogtendijk in 2018 nog niet aan omdat het bestemmingsplan dit nog niet toestaat. Het lijkt er op dat de planning op dit punt onder de maat is.

D66 Hoogeveen wil dat de middelen goed worden besteedt en volgt de plannen voor de aanleg van de rondweg op de voet. “We gaan er ook vanuit dat de gemeente lering trekt uit hoe het nu gegaan is”, aldus Peter Scheffers (fractievoorzitter D66). “Ook wanneer de weg er enige tijd als een doodlopende weg bij ligt slijt zij door weersinvloeden. Zonde van het geld wanneer al onderhoud nodig is voordat de aansluiting is gerealiseerd”.

 

Vragen D66 Hoogeveen – Rondweg Hollandscheveld