Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 20 februari 2018

D66: Spreek-je-uit café “Eigen Schuld?”

D66 wil armoede voorkomen en bestrijden met extra middelen en inzet, in het bijzonder armoede onder kinderen. Dit staat in het verkiezingsprogramma ‘Optimistisch Hoogeveen’.

De gemeente kan mensen met een laag inkomen op verschillende manieren helpen. Het Kabinet kondigde aan extra geld uit te trekken om kansen voor mensen in armoede te vergroten.

D66 Zuidoost-Drenthe en D66 Hoogeveen organiseren op woensdag 28 februari een Spreek-je-uit café met als titel “Eigen Schuld?”.

Sprekers zijn onder andere D66 Tweede Kamerlid Rens Raemakers en Jan Tingen, directeur van de Gemeentelijke Kredietbank te Assen. In het forum verder deskundigen die vanuit de eigen ervaring en vanuit het onderwijs de gevolgen van armoede belichten.

Aan de hand van stellingen gaan de forumleden met elkaar en met de zaal in gesprek over problematiek en oplossingen.

Armoede en problematische schulden zijn in onze regio een groot en hardnekkige probleem.  Ruim een op de tien inwoners van de gemeente Hoogeveen moet rond komen van een laag inkomen. Een deel van deze mensen heeft te maken met problematische schulden. Gemeenten kunnen veel doen om mensen die in de problemen komen te helpen. En dat is nodig want mensen met problematische schulden zijn minder productief, leven ongezond, verzuimen van hun werk of van school, kunnen zich niet ontwikkelen en hebben geen oog voor de gemeenschap. En de belastingbetaler is ook nog eens honderden miljoenen kwijt aan een uitdijend bureaucratisch moeras. Kortom: oplossing van het schuldenprobleem is winst voor iedereen!

Het spreek-je-uit café op 28 februari in Dorpshuis De Tiphof te Geesbrug begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, evenals koffie, thee en een drankje na afloop.