Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 25 maart 2018

D66 Hoogeveen boekt historische winst

“Wat een geweldig resultaat voor D66 in Hoogeveen. Tegen het landelijk beeld in verdubbelen we het aantal zetels”, zegt bestuursvoorzitter Niels Strolenberg. “Lokaal doet ertoe en we tonen aan dat het lokaal investeren in mensen effect heeft. Ik ben trots op ons team, we hebben bergen verzet de afgelopen jaren”. De partij kreeg de afgelopen jaren steeds meer stemmen en leden. Net als in 2014 is D66 deze verkiezingen wederom een van de winnaars. In de nieuwe gemeenteraad komen zij dan ook terug met 2 zetels, een prachtige en historische winst. Peter Scheffers en Marin Rutgers zullen de voor D66 zitting nemen in de gemeenteraad van Hoogeveen.

Gemeentebelangen is de grote winnaar in Hoogeveen en mag nu het voortouw nemen in de gesprekken over een nieuw collegeprogramma voor de komende vier jaar. Vers verkozen kandidaat-raadslid Peter Scheffers: “We feliciteren allereerst Gemeentebelangen met hun overwinning. Dezelfde felicitaties gelden ook voor de SGP en de VVD. Het is prachtig dat steeds meer inwoners van Hoogeveen zich kunnen vinden in de kritisch-constructieve, sociaal en liberale opstelling van D66 Hoogeveen. Dit voelt echt als een hele mooie beloning voor het werk dat wij de afgelopen vier jaar verzet hebben”.

Samen met de andere leden van de fractie en steunfractie zal Scheffers zich de komende jaren inzetten voor goed onderwijs, duurzaamheid, bestuurlijke vernieuwing, betrokkenheid van onze inwoners en zorg voor mensen.  Met de gegroeide steun en het vertrouwen van de samenleving kijkt D66 met gepaste bescheidenheid uit naar de gesprekken over de te vormen coalitie.

Jaar (1982 – 2018) Aantal zetels D66 Hoogeveen
2018 2
2014 1
2010 1
2006 0
2002 1
1997 1
1994 3
1990 2
1986 1
1982 1