Steun ons en help Nederland vooruit

Dennie de Lange

Lid steunfractie

41 jaar

Hoogeveen

Door politieke oriƫntatie, ben ik erachter gekomen dat D66 de partij is die het best bij mij past. Dit is niet zo vreemd; de manier waarop er binnen D66 politiek wordt bedreven spreekt mij enorm aan. Met een pragmatische aanpak en gezond verstand kom je het verst. Ga uit van de kracht van de mens, beloon prestatie en deel de welvaart. Sta bij discussie open voor andermans mening en laat je overtuigen door goede argumenten. Loop niet achter de kudde aan, maar probeer de richting aan te geven.

Sinds 2003 ben ik lid van D66. Al snel werd ik uitgenodigd voor een afdelingsvergadering en binnen de kortste keren was ik lokaal actief. Tot 2014 was ik voorzitter van onze mooie club. Ik heb altijd gedacht dat ik wel als raadslid in de raad zou willen zitten, maar door mijn werk in de steunfractie ben ik erachter gekomen dat ik daar geen tijd voor heb. Ik heb veel respect gekregen voor de mensen die voor een kleine vergoeding zoveel vrije tijd en inspanning leveren voor onze samenleving. Mijn doel is ook om onze fractie te blijven steunen in de steunfractie.

Als geboren en getogen Hoogevener, ken ik ons dorp redelijk goed. Alleen voor mijn studie HTS informatica aan de Hanzehogeschool in Groningen, heb ik drie jaar niet in Hoogeveen gewoond. Wat ik geweldig vind aan Hoogeveen is dat we alles hebben wat ik wens: mooi centrum met ruim winkelaanbod, kwalitatief goede restaurants, leuke kroegen, een mooi theater en bioscoop en geweldige sportfaciliteiten. En alles is ook nog eens lopend te doen!
Wat ik minder leuk vind is dat er een mentaliteit is van “net niet”. Of pak door of doe het niet.

Ik voetbal bij HZVV, support FC Groningen en ben ’s avonds altijd wel in de weer met een of ander. Op vakantie kun je mij vinden in een ver land of in een mooie stad.

Meer van Dennie de Lange