Steun ons en help Nederland vooruit

Marco Schonewille

Lid steunfractie

Noordscheschut

Na enige omzwerving ben ik uiteindelijk lid geworden van D66. Ach ja, bij elke partij zijn er wel programmapunten die mij aanspreken maar voor mijzelf vind ik het meeste raakvlak bij D66. Een duidelijke keuze voor onderwijs, voor Europa, vertrouwen op eigen kracht van de mensen, het belonen van prestaties en het delen van welvaart zijn voor mij de belangrijkste redenen geweest om lid te worden.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam binnen de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen en mag daar de rol van Accountmanager Sociale Zaken vervullen. Het is dan ook bijzonder interessant om vanuit de steunfractie mee te mogen denken en te praten over het te voeren beleid binnen de gemeente. Op die manier hoor ik je hoe ‘anderen’ tegen de organisatie aankijken en dit is veelal zeer verhelderend en inspirerend.

Daarnaast ben ik opgevoed met het principe dat je niet alleen voor jezelf leeft. Wij hebben met elkaar de verantwoordelijkheid voor elkaar. Niet aan de kant blijven staan en vertellen hoe het wel niet zou moeten maar zelf de handschoen oppakken en de handen uit de mouwen steken.

De ‘gemeente’ vormen wij samen. Dat is niet alleen een burgemeester, een wethouder, een gemeenteraadslid of een ambtenaar. Wij hebben hierin allemaal een verantwoordelijkheid te dragen. Ieder naar zijn eigen vermogen. Op die manier bouwen wij samen aan een mooie, leefbare en toekomstbestendige samenleving waarin een ieder belangrijk is.

En hieraan wil ik graag mij steentje bijdragen!