Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Ondernemerschap, innovatie en werkgelegenheid

D66 vertrouwt op de eigen kracht en vindingrijkheid van mensen. D66 waardeert ondernemerschap. We willen dat het voor bedrijven en instellingen aantrekkelijk is om zich in Hoogeveen te vestigen en dat ondernemers er kunnen starten en groeien. Een gunstig vestigings- en ondernemersklimaat is afhankelijk van veel factoren: goede bereikbaarheid, geschikte huisvesting, goed opgeleide en voldoende werknemers, een aantrekkelijke omgeving en de aanwezigheid van cultuur en horeca.

Mensen komen onderling vaak tot betere, efficiëntere en rechtvaardiger oplossingen dan de overheid, maar die laatste heeft wel een actieve, voorwaarden scheppende verantwoordelijkheid. De door de gemeente gestelde kaders scheppen ruimte voor ondernemers. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en de mogelijkheid dat mensen een bijdrage leveren aan de samenleving.
In Hoogeveen zijn al mooie initiatieven om bedrijven en onderwijs samen te laten werken; bijv. het Alfa-college dat op het gebied van techniek samenwerkt met diverse bedrijven (PIT) en binnenkort ook het Klimaat Expertisecentrum bij RSG Wolfsbos. D66 moedigt onderwijs, ondernemers en de gemeente aan dit soort samenwerkingen uit te bouwen, nieuwe terreinen van samenwerking te onderzoeken en in te spelen op sectoren waarin werkgelegenheid is of verwacht wordt.

D66 vindt dat we trots mogen en moeten zijn op wat Hoogeveen te bieden heeft en het potentieel uitdragen. Dit is voor de uitstraling van Hoogeveen (citymarketing) van groot belang.

Ondernemers zijn er in allerlei soorten en maten. Allemaal hebben ze echter gemeen dat ze risico nemen, economische groei opwekken en banen creëren.